UGAL

Conform:
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011;
Cartei Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi;
Ordinului Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 3288/20.02.2012 privitor la numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie, întrunit în ședinţa din 19.03.2013



H O T Ă R Ă Ș T E :



Art. 1. Se aprobă propunerea Facultății de Arhitectură Navală de numire a doamnei asist. cerc. dr. ing. Oana MARCU în funcția de Director al Centrului de cercetare arhitectură navală. Se supune aprobării Senatului.

Art. 2. Se aprobă propunerea Facultății de Mecanică ca, începând cu data de 1 octombrie 2013, să se unească Departamentul de organe de mașini și grafică cu Departamentul de mecanică aplicată. Noul departament va purta denumirea Departamentul de inginerie mecanică. Se supune aprobării Senatului.

Art. 3. Se organizează, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, programe de pregătire, pentru elevii care vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea iunie 2013, la disciplinele: limba și literatura română, matematică și chimie. Facultățile nominalizează cadrele didactice care vor realiza aceste activități.

Art. 4. Se declanșează acțiunea de stabilire a criteriilor de autoevaluare, în vederea realizării Fișei de autoevaluare a cadrelor didactice pentru anul 2013.

Art. 5. La Facultatea de Litere se vor scoate la concursul de admitere 2013 toate cele 6 specializări pentru studii universitare de licență, învățământ cu frecvență, domeniul Limbă și literatură:
- Limba și literatura engleză - Limba și literatura franceză (EF);
- Limba și literatura franceză - Limba și literatura engleză (FE);
- Limba și literatura engleză - Limba și literatura română (ER);
- Limba și literatura română - Limba și literatura engleză (RE);
- Limba și literatura franceză - Limba și literatura română (FR);
- Limba și literatura română - Limba și literatura franceză (RF).
Procedura exactă de ocupare a locurilor la acest domeniu va fi stabilită în funcție de posibilitățile programului informatic de admitere.

Art. 6. Se aprobă solicitarea domnului asist. dr. Dragoș DAGHIE, cadru didactic la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice, de a participa la concursul pentru ocuparea funcției de director al Departamentului de ştiinţe juridice.
6.1. Se acordă derogare domnului asist. dr. Dragoș DAGHIE de la regulamentul de organizare și desfășurare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere privind condiția de ocupare a funcției de director de departament de către un asistent universitar.
6.2. În cazul ocupării acestei funcţii, domnul asist. dr. Dragoș DAGHIE nu va primi indemnizație de conducere până la obținerea funcției de lector universitar.
Se supune aprobării Senatului.

Art. 7. Se dispune întocmirea rapoartelor de autoevaluare în vederea transmiterii lor la ARACIS, pentru următoarele programe de studii universitare de licență:

Nr.crt. Denumire program Facultatea
1 Ingineria sudării Mecanică
2 Mecatronică
3 Electronică aplicată Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică
4 Tehnologii și sisteme de telecomunicații
5 Știința materialelor Metalurgie
6 Ingineria și managementul resurselor tehnologice în construcții Inginerie din Brăila
7 Matematică informatică Ştiinţe şi Mediu
8 Teologie ortodoxă didactică  Istorie, Filosofie şi Teologie
9 Sociologie
10 Arte plastice (pictură)         Arte
11 Artele spectacolului (actorie)
12 Măsurători terestre și cadastru
 
Transfrontalieră de  Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti

Art. 8. Se aprobă raportul de autoevaluare periodică, de către ARACIS, a programului de studii universitare de licență Matematică informatică de la Facultatea de Științe și Mediu.
Se supune aprobării Senatului.



RECTOR,
Prof. dr. Iulian Gabriel BÎRSAN