UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 185 din 18 decembrie 2017



Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 18 decembrie 2017,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă propunerile facultăților privind componența comisiilor pentru concursul de ocupare a posturilor didactice vacante, perioadă determinată, concurs care se desfășoară în semestrul I al anului universitar 2017-2018. (Anexa 1)

Art. 2. Se aprobă propunerile facultăților privind componența comisiilor pentru concursul de ocupare a posturilor didactice vacante, perioadă nedeterminată, concurs care se desfășoară în semestrul I al anului universitar 2017-2018. (Anexa 2)

Art. 3. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de completare a Strategiei cercetării-dezvoltării-inovării 2016-2020, la „Obiectivul 2 – Infrastructura”, după cum urmează:
  • Dezvoltarea activității de cercetare-dezvoltare-inovare legată de bazinul hidrografic al Dunării și în special de Dunăre ca ecosistem complex.
  • Dezvoltarea infrastructurii de cercetare în sensul achiziționării unui sistem mobil de tipul unei nave de cercetare cu acces fluvial extins, utilată cu laboratoare care să asigure monitorizarea integrată a calității apei, calității sedimentului, biodiversității, precum și a tuturor factorilor naturali și antropici cu influențe asupra ecosistemelor fluviale și celor asociate; achiziția sistemului mobil se realizează prin accesarea proiectelor de cercetare cu finanțări diferite care să acopere integralitatea resurselor financiare necesare; proiectul extins urmează să asigure monitorizarea integrată din punct de vedere ecosistemic, dar și determinarea impactului potențial al activităților antropice asupra calității ecosistemelor. (Anexa 3)

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al comisiilor de specialitate ale Senatului, solicitarea Consiliului de administrație privind cererea formulată de RCS & RDS SA de închiriere a unei suprafețe de aproximativ 30-40 de mp pe terasa superioară a Căminului studențesc G, în vederea amplasării unor echipamente și instalații pentru stații de comunicații mobile ușoare, cu plata unei chirii în cuantum de 10 euro/mp/lună, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, așa cum s-a aprobat prin HCA nr. 65/23.11.2017. Totodată, se aprobă recomandarea Comisiei pentru bază materială, buget și finanțe a Senatului de includere în contractul de închiriere a următoarelor: „orice reparație în zona închiriată sau care are legătură cu aceasta și care trebuie făcută datorită exploatării instalațiilor respective revine în totalitate beneficiarului de contract” și „firma va prezenta garanții oficiale privind lipsa oricăror efecte nocive datorate radiațiilor emise de instalațiile respective”.

Art. 5. Se aprobă propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, avizată pozitiv de Consiliul de administrație, de modificare a structurii anului universitar 2017-2018 pentru extensiunea Facultății de Medicină și Farmacie de la Enna, Italia, pentru anul I de studii. (Anexa 4)

    

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU
 

Anexa nr. 1 Componența comisiilor pentru concursul de ocupare a posturilor didactice vacante, perioadă determinată, concurs care se desfășoară în semestrul I al anului universitar 2017-2018
Anexa nr. 2 Componența comisiilor pentru concursul de ocupare a posturilor didactice vacante, perioadă nedeterminată, concurs care se desfășoară în semestrul I al anului universitar 2017-2018
Anexa nr. 3 Strategia Cercetării-Dezvoltării-Inovării (CDI) 2016-2020
Anexa nr. 4 Modificarea structurii anului universitar 2017-2018 pentru extensiunea Facultății de Medicină și Farmacie de la Enna, Italia, pentru anul I de studii

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email