UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 125 din 19 mai 2016


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare al Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 19 mai 2016,

HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de repartizare pe facultăți a locurilor pentru ciclul I de studii universitare de licență la concursul de admitere 2016. (Anexa 1)

Art. 2. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de repartizare pe facultăți a locurilor pentru ciclul II de studii universitare de masterat la concursul de admitere 2016. (Anexa 2)

Art. 3. Se aprobă Metodologia de evaluare internă a școlilor doctorale. (Anexa 3)

Art. 4. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de înființare a programului de studii universitare de masterat „Comunicare instituțională și management în educație”, domeniul „Științe administrative”, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, cu predare în limba română la Chișinău, în baza protocolului cu Institutul de Științe ale Educației din Republica Moldova.

Art. 5. Se aprobă planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat „Comunicare instituțională și management în educație”, domeniul „Științe administrative”, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, cu predare în limba română la Chișinău, Republica Moldova.

Art. 6. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de înființare a programului de studii universitare de masterat „Literatură română și dialog pluri-identitar – paradigme culturale și didactice contemporane”, domeniul „Filologie”, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, cu predare în limba română la Chișinău, în baza protocolului cu Institutul de Științe ale Educației din Republica Moldova.

Art. 7. Se aprobă planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat „Literatură română și dialog pluri-identitar – paradigme culturale și didactice contemporane”, domeniul „Filologie”, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, cu predare în limba română la Chișinău, Republica Moldova.

Art. 8. Se aprobă propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de validare a calificării aferente programului de studii universitare de licență „Tehnologie și control în alimentație publică”, domeniul „Ingineria produselor alimentare”, durata studiilor 4 ani, învățământ cu frecvență, și de introducere a acesteia în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.

Art. 9. Se aprobă solicitarea Consiliului de administrație de avizare a colaborării cu două universități în vederea susținerii examenului de finalizare a studiilor pentru unii absolvenți ai UDJG, după cum urmează:

Facultatea Domeniul de licență Programul de studii Universitatea organizatoare a examenului de licență/diplomă
Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești Zootehnie Piscicultură și acvacultură Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași
Inginerie geodezică Măsurători terestre și cadastru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Art. 10. Se aprobă propunerea Facultății de Științe și Mediu de acordare a titlului de profesor onorific al UDJG dnei profesor cercetător doctor habilitat Elena Zubcov, de la Institutul de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei din Chișinău, Republica Moldova.
Totodată, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului, astfel:
Președinte
- prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Membri:
- prof. dr. habil. Antoaneta Ene,
- prof. dr. ing. Gabriela Bahrim,
- prof. dr. Mirela Praisler,
- prof. dr. ing. Victor Cristea.

Art. 11. Se aprobă propunerea Facultății de Litere de acordare a titlului de doctor honoris causa al UDJG dnei Ana Blandiana, poet, publicist și om de cultură recunoscut pe scena națională și în spațiul european.
Totodată, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului, astfel:
Președinte
- prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Membri:
- prof. dr. Mircea A. Diaconu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava,
- prof. dr. Gheorghe Manolache, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu,
- prof. dr. Iulian Boldea, de la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș,
- prof. dr. Doinița Milea, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Art. 12. Se aprobă solicitarea Direcției management financiar contabil de scoatere din funcțiune a obiectelor de inventar și a mijloacelor fixe menționate în Referatul 38280/26.10.2015, aprobat prin Hotărârea Consiliului de administrație nr. 57/3.11.2015.

Art. 13. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de înființare a Centrului de cercetare și dezvoltare pentru sturioni, habitate acvatice și biodiversitate al UDJG.
Totodată, se aprobă Actul constitutiv al Centrului sus-menționat. (Anexa 4)


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU
 

Anexa nr. 1 Repartizarea pe facultăți a locurilor pentru ciclul I de studii universitare de licență la concursul de admitere 2016
Anexa nr. 2 Repartizarea pe facultăți a locurilor pentru ciclul II de studii universitare de masterat la concursul de admitere 2016
Anexa nr. 3 Metodologia de evaluare internă a școlilor doctorale
Anexa nr. 4 Actul constitutiv al Centrului de cercetare și dezvoltare pentru sturioni, habitate acvatice și biodiversitate al UDJG

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email