UGAL

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE
 
HOTĂRÂREA
nr.  45/28.7.2016
 
Conform:
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice nr. 3174/18.02.2016 privind numirea Rectorului, 
Consiliul de Administraţie, întrunit în data de 28.7.2016, 
 
HOTĂRĂȘTE:
 
 
Art. 1. Începând cu anul universitar 2016/2017 pentru ocuparea postului didactic de profesor universitar, este obligatoriu deținerea atestatului de abilitare în domeniul postului scos la concurs. Metodologia privind ocuparea posturilor didactice şi de cercetare va fi adaptată corespunzător.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 2. Se aprobă, la propunerea Direcției Juridice și Resurse Umane, conform adresei nr. 23874/26.07.2016, modificarea calendarului de desfășurare a examenului de promovare a personalului contractual pentru trimestrul al III-lea, astfel: 
  • data examenului de promovare să fie 23.09.2016 în loc de 24.09.2016 având în vedere că cea din urmă este zi nelucrătoare.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 3. Se aprobă, la propunerea Facultății de Educație Fizică și Sport, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, înființarea programului de studii universitare de masterat Management educațional, domeniul Științe ale educației, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, începând cu anul universitar 2017-2018.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 4. Se aprobă, la propunerea Facultății de Educație Fizică și Sport, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Management educațional, domeniul Științe ale educației, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, începând cu anul universitar 2017-2018.
Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 5. Se aprobă, la propunerea Facultății de Educație Fizică și Sport, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, înființarea programului de studii universitare de masterat Politici și strategii inovative în educație, domeniul Științe ale educației, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, începând cu anul universitar 2017-2018.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 6. Se aprobă, la propunerea Facultății de Educație Fizică și Sport, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Politici și strategii inovative în educație, domeniul Științe ale educației, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, începând cu anul universitar 2017-2018.
Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 7. Se aprobă, la propunerea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, planurile de învățământ pentru programele de studii universitare de licență, cu respectarea numărului minim de ore didactice de 1680, după cum urmează:
  • Management, domeniul Management;
  • Marketing, domeniul Marketing;
  • Contabilitate și informaticǎ de gestiune, domeniul Contabilitate;
  • Finanțe și bǎnci, domeniul Finanțe;
  • Economie agroalimentară, domeniul Economie;
  • Afaceri internaționale, domeniul Economie și afaceri internaționale;
  • Economia comerţului, turismului şi serviciilor, domeniul Administrarea afacerilor;
  • Informatică economică, domeniul Cibernetică, statistică şi informatică economică;
  • Administrarea afacerilor în alimentația publică, domeniul Administrarea afacerilor;
  • Administrarea afacerilor în alimentația publică, cu predare în limba italiană, locația de desfășurare Perugia, Italia, domeniul Administrarea afacerilor.
Planurile de învățământ se transmit Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 8. Se aprobă prelungirea mandatului Comisiei de Etică Universitară, în actuala componență, până la data de 1 octombrie 2016.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 9. Se aprobă prelungirea activității domnului prof. dr. Nechita Aurel, cadru didactic la Facultatea de Medicină și Farmacie, pentru anul universitar 2016-2017.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 10. Se aprobă prelungirea activității domnului prof. dr. Șișcanu Ion, cadru didactic la Facultatea Transfrontalieră Științe Umaniste, Economice și Inginerești, pentru anul universitar 2016-2017.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 11. Se aprobă, la propunerea Serviciului Bibliotecă și Editura Universității, conform adresei nr. 24024/27.07.2016, înființarea unui Consiliu Editorial format din redactorii șefi ai tuturor volumelor de anale ale universității.
 
Art. 12. Se aprobă, la propunerea Serviciului Bibliotecă și Editura Universității, conform adresei nr. 24024/27.07.2016, implementarea unui serviciu de tip „document delivery”, livrare la cerere a unor articole din producția științifică, cu o taxă de 20€ pe articol. Contravaloarea taxei se achită într-un cont de încasări al universității stabilit împreună cu Direcția management financiar-contabil.
 
 
RECTOR,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email