UGAL

Conferința Națională de Termotehnică cu participare internațională 2019 (National Conference on Thermodynamics with International Participation – NACOT2019), de la Galați, este cea de-a 22 întâlnire dintr-o serie de conferințe inițiate în 1990 de Societatea Română a Termotehnicienilor (SRT). NACOT2019 a fost organizată de Departamentul Sisteme Termice și Ingineria Mediului, Facultatea de Inginerie de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în colaborare cu Asociația Frigotehniștilor și Criogeniștilor din România (AFCR).

La eveniment au participat şi au prezentat lucrări peste 80 de specialiști din mediul universitar, cercetare și industrie, din 14 țări. Principalele teme ale conferinței au fost: termodinamică: transfer de căldură și masă; mecanica fluidelor și dinamica computerizată a fluidelor; instalații frigorifice și pompe de căldură; generarea energiei electrice și termice; motoare cu ardere internă; energie regenerabilă; impactul sistemelor termice asupra mediului.

Conferința a oferit participanților oportunitatea de a prezenta noile cercetări, de a discuta rezultatele obţinute și de a stabili legături între diferite direcții de cercetare din domeniu. 

Formatul conferinței s-a bazat pe prezentări în plen, prezentări orale, prezentări tip poster și prezentări de echipamente și tehnologii. 

NACOT2019 s-a bucurat de susținerea a numeroși sponsori.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email