UGAL

În Laboratorul de Inovare deschisă al UDJG, creat prin proiectul DA-SPACE, 12 echipe de tinere talente, sub îndrumarea mentorilor și a cadrelor didactice, au găsit soluții inovative provocărilor lansate de 5 firme, un centru de cercetare și o agenție de dezvoltare regională.

Evenimentul Demo Day regional reprezintă competiția la care toate echipele implicate vor prezenta rezultatele proiectelor lor în fața juriului și a tuturor actorilor implicați în ecosistemul DA-SPACE.

Cel mai bun proiect va participa la International Demo Day, ce va avea loc în Germania, la Ulm, în zilele de 14 și 15 mai 2019. Cele mai bune proiecte, rezultate din eforturile de co-creare ale celor 7 laboratoare, își vor prezenta rezultatele în fața unui public transnațional.

Demo Day regional: competiția proiectelor care propun rezolvări inovative ale provocărilor lansate de firme va avea loc joi, 28 martie 2019, orele 12,00 – 16,00, la Facultatea de Inginerie, str. Domnească 111, Galați, Corpul D, sala D12. Agenda evenimentului poate fi găsită la adresa web: https://tinyurl.com/yywzjt77.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG) este partener într-un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Transnațional Dunărea 2014-2020, într-un consorțiu format din douăzeci de parteneri și parteneri asociați.

Proiectul cu titlul „DA-SPACE - Creșterea abilităților antreprenoriale și a parteneriatului public privat, prin inovare deschisă, în regiunea Dunării” are ca obiectiv principal crearea și implementarea a șapte laboratoare de inovare deschisă în șapte regiuni riverane Dunării.

Laboratorul de inovare deschisă al Universității „Dunărea de Jos” din Galați este un canal de comunicare între universități, companii, asociații, administrații publice, pentru  ridicarea nivelului de formare antreprenorială al studenților, stimularea participării studenților, mediului de afaceri și administrației publice în rezolvarea unor probleme și dezvoltarea unor idei de afaceri, creșterea implicării factorilor de decizie politică, precum și a altor parteneri potențiali din mediul economic, industrial sau administrativ, dezvoltarea cooperării internaționale oferite de proiectul DA-SPACE.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email