UGAL

Batonul „Hiprobar”, realizat de o echipă formată din trei studenți - Marian Neculau, Cristian Dragomir, Ramona Ifrim, coordonați de trei cadre didactice de la SIA Galați - Prof. dr. ing. Petru Alexe, Asist. dr. ing. Ina Vasilean, Ing. dr. Livia Pătrașcu, a câștigat marele premiu Ecotrophelia România 2017 și va merge în marea finală a prestigiosului concurs, care va avea loc la Londra, pe 21-22 noiembrie 2017.

Echipa „Smart bar”, reprezentanta Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a prezentat batonul proteic reinterpretat – HiProBar – a cărui noutate este dată de combinarea a două surse proteice de înaltă calitate în vederea obținerii unui produs echilibrat în conținutul de aminoacizi esențiali.

Produsul reprezintă o abordare sănătoasă, fiind destinat pentru persoanele active, sub formă de gustare între mese. HiProBar este un snack funcțional, are un conținut ridicat în antioxidanți și fibre ajutând atât sistemul imunitar cât și peristaltismul. Conceptul produsului se bazează pe mai multe tendințe actuale, cum ar fi: consumul de alimente „ready to eat”, ambalare minimală, etichetă curată, amprentă minimă de carbon, procesare termică minimă.

Felicitări întregii echipe și succes la Londra!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email