UGAL

Sâmbătă, 13 mai 2017, șase studenți ai Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos" din Galați au participat la un concurs interuniversitar de procese simulate pe teme de Drept comercial, „MCC Commercial Law”, ediția 2017. Alături de ei s-au întrecut și echipele Facultăților de Drept ale Universității Româno-Americane (București), Universității „Nicolae Titulescu” (București) și Universității Valahia (Târgoviște). 
 
Simularea unui proces de drept comercial nu a fost o sarcină tocmai ușoară, spiritul de concurență dintre cele patru echipe fiind unul care a generat dorința constantă de a câștiga.

Îmbrăcaţi în robe de avocat sau de judecător, cei șase aspiranți gălățeni la o carieră în domeniul dreptului, Cătălin Coadă, Eduard Vlăduț Mormenche, Dragoș Palade, Nicoleta Bianca Stamate, Diana Mădălina Șerban și Elena Smaranda Vrabie, coordonați de lect. dr. Mirela Costache și de alți colegi din cadrul facultății, au avut posibilitatea de a simţi pe propria piele ce presupune o meserie din domeniul juridic. Echipa din Galați a impresionat prin modul elegant de dezbatere, prin maniera în care fiecare echipă și-a prezentat pledoaria, prin determinare și ambiție, persuasiune, inspirație de moment, punându-și în aplicare cunoștințele dobândite în materie și potențialul personal de a face față provocărilor de moment survenite în timpul derulării procesului. Astfel, și-au adjudecat premiul pentru „Cea mai bună echipă de avocați" echipa formată din studentele Nicoleta Bianca Stamate și Elena Smaranda Vrabie.

Evenimentul a fost găzduit de Curtea de Apel din București, sala „Istrate Micescu”, o sală cu o solemnitate și rezonanță juridică deosebite, menită să asigure un cadru real în desfășurarea competiției.
 
Conducerea Facultății și colegii îi felicită pe toți și le urează mult succes la examenele din sesiune, dar și la viitoarele competiții.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email