UGAL

Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați,  în parteneriat cu Universitatea „B.P. Hasdeu” din Cahul, Republica Moldova, Universitatea „I.I. Mecinikov” din Odessa, Ucraina, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi şi Muzeul Brăilei „Carol I”, organizează în perioada 27-28 aprilie 2017 Conferința Internațională Studențească „Geopolitică, Istorie și Populație în Europa de Est. Noi direcții de cercetare în științele social-umaniste și politice”, ediția a II-a.
 
Scopul evenimentului este de a oferi o platformă propice dezvoltării profesional-academice a studenților și tinerilor cercetători prin constituirea unui cadru de prezentare și dezbatere științifică, a schimbului de informații, idei și perspective.
 
Evenimentul este destinat studenților, masteranzilor și doctoranzilor din cadrul Universității-gazdă, al altor centre universitare din România, precum şi celor din instituțiile academice menţionate, din Republica Moldova și Ucraina.

Domeniile de cercetare de interes central în cadrul conferinței cuprind: Istoria, Relațiile Internaționale și Studiile Europene, Geopolitica spaţiului și Studiile Politice, Studiile Culturale (incluzând Istoria Artei, Etnografia, Etnologia). Evenimentul își propune să ofere un cadru propice dezbaterilor academice, în urma cărora tinerii cercetători pot lua contact cu informații și viziuni noi, dar mai ales își pot perfecționa abordările metodologice sau crea legături colegiale de lucru. Sunt încurajate abordările interdisciplinare sau lucrările în coautorat.

Organizatorii își propun ca lucrările Conferinței să se concretizeze inclusiv în publicarea cercetărilor în numerele revistei „Studium”, dedicată studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor în istorie de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, revistă indexată ERIH Plus, EBSCO, CEEOL şi Index Copernicus. In acest mod, se poate realiza diseminarea la nivel optim al cercetărilor prezentate în cadrul Conferinţei.

La conferință s-au înscris 62 de participanți din Odessa, Ismail, Cahul, Chișinău, Suceava, Cluj, Sibiu și Galați. Coordonatorul acestui proiect este Prof. univ. dr. Arthur-Viorel Tuluș, directorul Departamentului de Istorie, Filosofie, Sociologie din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
 
Deschiderea va avea loc joi, 27 aprilie, începând cu ora 9,30, în sala AS 011, la sediul Facultății de Istorie, Filologie și Teologie din strada Domnească nr.111.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email