UGAL

Începând din luna mai, la parterul fostei Policlinici Municipale  (pe strada Nicolae Bălcescu, colț cu strada Eroilor), va funcționa Centrul de Medicină Dentară Socială  destinat beneficiarilor de servicii sociale care nu își permit costurile pentru tratamente medicale de specialitate.

Centrul a luat ființă în cadrul unui parteneriat  între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Primăria Municipiului. Serviciile medicale vor fi asigurate de studenții din ultimul an de la  Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității, care vor fi coordonați de profesori, iar costurile pentru materialele ce vor fi folosite pentru intervenții vor fi suportate de la bugetul local.

Centrul de Medicină Dentară Socială  a fost realizat printr-o investiție a Universității „Dunărea de Jos” din Galați în valoare de 700.000 de lei. Astfel, studenții la Stomatologie din ultimul an de studiu au la dispoziție cabinete bine dotate, în care își pot desfășura practica. În același timp, de serviciile noului centru vor beneficia gălățenii cu venituri mici, atât studenți, cât și persoane defavorizate din comunitatea locală.

Ideea înființării Centrului de Medicină Dentară Socială îi aparține prof.univ.dr. Aurel Nechita.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email