UGAL

Profesor la Paris X Nanterre, Franța, profesorul Alain Milon va susține o conferință la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, în cadrul Centrului de Studii Istorice şi Social-Culturale Est-Europene, intitulată  „L’ontologie de la différence à partir d’une lecture critique Levinas/Derrida”.

Profesorul Alain Milon este doctor în Filosofie la Paris 1, Sorbona, cu o temă despre estetica lui Hegel, și doctor în Științe Sociale la École des Hautes Études en Sciences Sociales cu tema „L'Art de la Conversation autour du concept de sociabilité. Lectures croisées de Kant et de Simmel”.

Este autor a 12 cărți, printre care „La realite virtuelle. Avec ou sans le corps, Pour une critique de la raison ecologique. Le plan de la nature”, unde Milon este preocupat de rostul dispozitivului tehnologic și de raportul său cu opera de artă în creația contemporană precum și de conceptul de corp în filosofia clasică și corpul virtual – teme actuale pe care tehnologia și știința le aruncă înaintea gândirii ca provocări.

Este titular al Catedrei Michel Foucault a Universității Naționale Santiago de Chile și a mai colaborat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în calitate de profesor invitat, în 2013, conferențiind pe tema raportului dintre artă, literatură și filosofie. A fost director al Presses Universitaires de Universite Paris Nanterre și coordonator la colecției Resonances de Maurice Blanchot.

Conferința Profesorului Alain Milon la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie va avea loc miercuri, 29 martie, între orele 12.00-14.00 la sala AS004.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email