UGAL

Societatea Studenților Mediciniști Galați
Din dorința de a-și pregăti voluntarii pentru a reacționa eficient în cele mai frecvente situații de urgență medicală, începând cu luna martie, Societatea Studenților Mediciniști Galați organizează cea de a VIII-a ediție a „Programului de instruire și gestionare a voluntarilor din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Galați”.

Programul este dedicat exclusiv membrilor activi SSMG, studenți ai Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Programul conține o parte de instruire ce cuprinde un pachet de cursuri de pregătire, respectiv Suport vital de bază (BLS), Suport vital avansat (ALS), Asistența primară a stării de sănătate în urgențele medicale (APSS) și familiarizarea cu mediul de desfășurare a activităților medicale de urgență.

În cadrul programului, studenții mediciniști vor învăța cum trebuie să se descurce în situații de urgență, cum ar fi: stop cardio-respirator, salvarea persoanelor care se află în pericol de a se asfixia prin obturarea căilor respiratorii cu corpuri străine,  cursurile de prim ajutor desfășurându-se  sub îndrumarea unui cadru medical specializat, cu materiale moderne de prezentare: manechine, tărgi, consumabile medicale, laptop, videoproiector. Acest lucru va aduce un plus în pregătirea lor personală și profesională, în cariera pe care și-au ales-o. 

După asimilarea cunoștințelor de bază, esențiale  pentru salvarea de vieți omenești, cursanții au posibilitatea de a efectua un stagiu de voluntariat în sprijinul Serviciului  Județean de Ambulanță Galați.

Voluntarii SSMG, precum și alți studenți mediciniști dornici să se alăture echipei noastre, sunt invitați să se înscrie, accesând următorul formular: https://goo.gl/forms/qmCiT0vzJPTzZJ942

Persoane de contact:
Valentina Mihalcea - secretar SSMG - Telefon: 0743 667 231
Voinea Radu - Telefon: 0745 558 082
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email