UGAL

Studenți SSMG
În perioada 1-8 noiembrie 2016 va avea loc cel mai mare festival studențesc organizat la nivel național - „Studențiada”.

Proiectul a luat ființă în anul 2006, când Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) a determinat peste 5.000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activități extracuriculare, atingându-și încă de pe atunci scopul: de a veni în întâmpinarea nevoii de socializare, distracţie şi creativitate a tinerilor, precum şi de a le oferi o experienţă studenţească la cote maxime.

De la an la an, numărul studenților  participanți a crescut considerabil, iar din acest motiv, Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) în parteneriat cu AIESEC Galați și Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) și-au unit forțele pentru a duce mai departe tradiția festivalului și la Galați.

Organizatorii evenimentului și-au propus să ofere studenților o săptămână plină de activități menite să îi ajute să deprindă compentențele necesare dezvoltării individuale și profesionale, dar  și să sublinieze rolul important pe care tinerii îl au în calitate de cetățeni, oferindu-le șansa de a se cunoaște, de a interacționa și de a se implica în proiecte comune. Cele șapte zile sunt dedicate educației, sănătății, culturii, sportului, dar și distracției.

Printre activitățile organizate de SSMG, AIESEC și LSBG, la care studenții gălățeni sunt invitați să participe, se numără: campanii de donare de sânge, desfășurate pe parcursul a trei zile,  un curs de prim ajutor în Sala Pușkin, la care deja mulți studenți sunt dornici să participe, training-uri interactive pe tema Public Speaking, jocuri de cultură generala la cafenea, turul cultural al orașului și promovarea valorilor locale, mini-campionat de fotbal, volei, city quest în Grădina Botanică, seară de boardgames, patinaj, petrecere studențească, proiecție de film, dar și un program de „Sănătate rurală” prin care studenții mediciniști vor lua tensiunea și glicemia vârstnicilor din parohia Tămăoani.

Toți participanții la festival vor beneficia în această perioadă de intrare gratuită la toate obiectivele turistice și culturale ale Galațiului, dar și de multe alte facilități.

„Studențiada este o oportunitate inedită pentru studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dar și un mod de a ne răsplăti prin activități recreative voluntarii noștri. Sunt bucuros că am reușit să colaborăm cu încă două organizații din Galați, pentru ca impactul evenimentului în comunitate să fie unul de amploare, așa cum ne dorim de fapt.  Pe parcursul unei săptămâni vom încerca să desfășurăm activități pe care poate studenții nu le-ar face în mod normal, și prin care vor învăța să comunice mai ușor și își vor face mulți prieteni, iar aceste lucruri sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea personală și profesională. Nu e de ajuns să fii un bun specialist într-un domeniu, trebuie să știi și să interacționezi cu oamenii, iar asta o înveți doar prin acest tip de acțiuni.”,  declară Vitalie Rusu, vicepreședinte SSMG.

Festivalul Național „Studenţiada”  este organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR),  în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, prin organizații membre din 16 centre universitare din țară: București, Iași, Craiova, Timișoara, Tg. Jiu, Petroșani, Galați, Constanța, Brasov, Târgu- Mureș, Bacău, Târgoviște, Arad, Sibiu, Ploiești și Cluj și îndeamnă tinerii „să învețe să trăiască studențește”! Înscrierile se fac pe bază de formular online: https://goo.gl/forms/Th4WmV9j6deh3WvH3.
 

Partenerii locali ai evenimentului sunt: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Medicină și Farmacie, Primăria Municipiului Galați, Consiliul Județean Galați, Cinema 3D Galați, Centrul de Transfuzii Sangvine, Centrul „Delfinul”, Gazetto Café, Casa Veche Pub și Brain Games Rooms Escape Galați.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email