UGAL

Foto Eveniment
Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost partener în cea de a III-a ediție a proiectului „Debut în carieră”, o inițiativă a companiei Supremia Grup Alba Iulia, alături de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Proiectul a avut ca obiectiv principal atragerea tinerilor talentați și motivați pentru performanță cu scopul de a-i familiariza cu climatul și cultura organizațională în perspectiva angajării.
 
Proiectul „Debut în carieră” a presupus efectuarea unor stagii de pregătire practică pentru o perioadă de 45 de zile (iulie-septembrie 2016) pentru opt studenți ai facultății, de la specializările Ingineria Produselor Alimentare și Controlul și Expertiza Produselor Alimentare.
 
Studenţii care au efectuat stagii de pregătire practică în cadrul companiei sunt: Damian Alina (Departamentul Laborator), Violeta-Luciana Iancu (Divizia Food), Bianca Alexandra Munteanu, Andreea-Mădălina Baicu, Furtună Nicoleta Furtună, Lorena Larisa Păun (Departamentul R&D), Bogdan Popa și Andreea-Violeta Bobe (Departamentul Calitate). Stagiile de practică s-au desfășurat sub îndrumarea profesorilor: Elisabeta Botez, Daniela Borda, Anca Nicolau, Nicoleta Stănciuc și Gabriela Iordăchescu.

În perioada 19-20 octombrie 2016, a avut loc faza finală a competiției, care a constat în evaluarea lucrărilor elaborate de concurenți. Studenții Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor au plecat acasă cu Marele Premiu, câștigat la categoria Food de Violeta Iancu, studentă în anul IV la specializarea Ingineria Produselor Alimentare, cu lucrarea „Cremă vegetală din lapte de soia”, coordonată de prof. Daniela Borda din partea Facultății și ing. Radu Tiron din partea Supremia Grup. Violeta Iancu va beneficia şi de o bursă pe durata anului IV de studiu, care se va finaliza cu un angajament ferm de încadrare în companie. Alte două studente ale facultăţii, Baicu Andreea Baicu şi Nicoleta Furtună au impresionat comisiile de evaluare, şi ele câştigând burse de studiu acordate de Supremia, cu promisiunea angajării la sfârşitul anului IV.

„Experienţa pe care am dobândit-o la Supremia a fost una minunată, care a contribuit la dezvoltarea mea profesională şi personală. Sunt fericită că am câştigat Marele premiu pe divizia Food şi că am demonstrat abilităţi teoretice, dar mai ales practice. La Supremia am întâlnit oameni care m-au ajutat să-mi transform dorinţa de a câştiga în realitate. A fost un drum greu, cu multe obstacole, pe care le-am depăşit prin multă muncă, cu dedicare şi cu ajutorul oamenilor pe care i-am avut aproape. Îi mulțumesc în mod deosebit lui Radu Tiron şi tuturor oamenilor din Divizia Food. Doresc să le mulţumesc profesorilor mei, în special d-nei prof. Daniela Borda”, a declarat Violeta Iancu, câştigătoarea Marelui premiu pe divizia Food.

„Experienţa Supremia a însemnat bucuria de a (re)descoperi că studenţiii noştri iubesc profesia de inginer în industria alimentară, sunt creativi, motivaţi să câştige şi fac faţă provocărilor. Când din colaborarea student-profesor rezultă un câştigător, în cazul nostru cazul Violeta Iancu, ai dovada că munca de dascăl are rost şi ai curajul de a continua. Felicitări căştigătorilor şi participanţilor! Multumiri organizatorilor proiectului”, a declarat Prof. Daniela Borda, coordonatorul temei care a câştigat marele premiu. 

„Proiectul Debut în carieră reprezintă un model de succes în parteneriatul pentru performanță în inovare și transferul tehnologic”, a declarat Prof. Gabriela Bahrim, Prorectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email