UGAL

Afiș eveniment
Din 2005, în ultima vineri din septembrie, în toate țările membre ale Uniunii Europene se organizează Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment ce oferă oamenilor de știință șansa de a intra în legatură cu publicul, iar publicului șansa de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor. La nivelul județului nostru, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați vă invită și în acest an, în data de 30 septembrie, la evenimentele reunite sub genericul Noaptea Cercetătorilor Europeni - proiect de anvergură, ce se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o mare varietate de activități științifice și educative.
               
Mesajul evenimentului este: „Cercetătorii se află printre noi! Oameni normali cu slujbe extraordinare”. Ediția din 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori în România, iar la nivelul orașului Galați peste 2.000 de participanți, de toate vârstele.

Tema ediției din acest an este  „Tineri în cercetare”. Orașele participante sunt: Alba Iulia, Arad, Brașov, București, Constanța, Cugir, Deva, Galați, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea, Zalău. Evenimentele vor începe la ora 17.00 și se vor încheia la ora 22.00. Locurile unde se vor desfășura demonstrațiile cu public sunt: Corpurile D, M, E, SD, SB, L, SA, F – toate din Campusul Științei (strada Domnească nr. 111), Corp Q (strada Basarabiei colț cu Dr.Carnabel, lângă Baia Comunală) și Corp A (strada Gării colț cu Dr.Carnabel). La intrare, participanții vor primi programul complet al Nopții Cercetătorilor Europeni precum și o hartă, astfel încât să nu rateze niciun eveniment.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email