UGAL

Foto Eveniment an anterior
Facultatea de Inginerie pregătește cea de-a patra ediţie a competiţiei regionale de robotică educațională World Robot OlympiadTM (WROTM) Galaţi 2016, organizată de Departamentul Ingineria Fabricaţiei în colaborare cu compania Knowledge Research, organizator național WROTM în România.

Evenimentul își propune sa susțină dezvoltarea învățământului bazat pe conceptul STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) prin competiții în domeniul Mecatronică și Robotică. 

Concursului regional, bazat pe tematica olimpiadei internaționale WROTM cu tema „Rap The Scrap”, respectiv „Colectarea și reciclarea deșeurilor”, va avea loc duminică, 5 iunie 2016, începând cu ora 9.00, în corpul D al Facultății de Inginerie din Galaţi, str. Domnească 111 (vizavi de Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi).

Organizatorii urmăresc antrenarea unui număr cât mai mare de tineri, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniile ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei, mecatronicii şi roboticii educaţionale. Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii robotizate ingenioase cu ajutorul produselor LEGO® MINDSTORMS™ (RCX, NXT sau EV3).

Competiţia reuneşte echipe formate din 1-3 elevi pe categorii de vârstă, între 8 şi 19 de ani, care se vor confrunta, în cadru organizat, într-un concurs de creativitate tehnică. În mod similar anilor anteriori, categoriile competiționale sunt STANDARD și CREATIVITATE. La categoria Standard 1 – Primar pot participa tineri cu vârsta mai mică de 13 ani, la categoria Standard 2 - Gimnaziu pot participa tineri cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani iar la Standard 3 – Liceu, tineri cu vârste cuprinse între 16 ani și 20 ani, în anul competiţiei.

Câștigătorii etapei regionale se vor califica pentru faza națională organizată la București, în data de 11 iunie 2016, iar câștigătorii competiției naționale vor participa la olimpiada mondială organizată la New Delhi – India, în perioada 25-27 noiembrie 2016. Programul de desfăşurare a probelor de concurs, regulamentul de participare şi materialele necesare înscrierii echipelor în competiţie se vor afişa pe adresa http://www.wroromania.ro și sunt disponibile în limba engleză pe adresa http://www.wro2016india.org/.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email