UGAL

Prof. Ioan Apostu
„Dimineața se sparge neagră peste noi, cu cerul plumburiu apăsand asupră-ne. Telefonul sună surd, împungând timpanele iar receptorul frige urechea încă ostenită.
Vestea trecerii în neființă a distinsului nostru coleg ne trezește rece la realitatea crudă.

Domnul profesor Ioan Apostu ne-a fost tuturora un bun prieten, un exemplu pentru studenți, un model de cumpătare, echilibru și colegialitate.

Contribuția sa la clădirea Facultății noastre reprezintă un stimul pentru noi, lipsa sa din rândurile noastre păgubindu-ne de harul său și de emoțiile împărtășite.
Mai săraci decât ieri, ne arătăm îndurerați de plecarea dintre noi a celui ce a fost Conf. univ. dr. Ioan Apostu”.
 
A mai plecat un coleg. În dimineața zilei de 10.06.2015, inima profesorului Ioan Apostu s-a oprit ca să asculte liniștea cerului.
 
Absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității ”Al.I.Cuza” Iași din anul 1980 și doctor în științe juridice din 1996, Ioan Apostu a activat în magistratură ca judecător, trecând prin toate treptele instanțelor, de la Judecătoria Galați până la Curtea de Apel Galați.
 
Începând din anul 1995, Ioan Apostu devine membru al comunității academice din cadrul universității noastre. Timp de 20 de ani s-a implicat activ în construirea și dezvoltarea secției de Drept administrativ, devenită ulterior Administrație Publică, și a specializării Drept, fiind o lungă perioadă de timp șeful catedrei de Științe Juridice și membru al Consiliului profesoral al facultății.
 
Spunea despre sine: „Muncesc într-un mediu competitiv, magistratura și universitatea sunt complementare, iar informarea și comunicarea sunt cele mai importante dimensiuni ale acestor două activități zilnice din viața mea”.
 
Pentru studenți, profesorul Apostu a fost un model de atitudine, cultură și seriozitate al cărui stil de a preda și a îndruma cercetarea juridică a marcat generații de studenții. Pentru colegi, „Api” a fost o voce cu autoritate care îmbina elegant umorul fin și atitudinea degajată cu competența profesională indubitabilă. 
 
Colegii din Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice sunt alături de familia îndoliată,  păstrând pentru viitor amintirea personalității sale unice. Dumnezeu să îl ierte!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email